NE-AM MUTAT LA ADRESA:   BDBNEWS.RO

Știri locale | Bârlad | Sursa ta zilnică de știri! - BDB NEWS

2 iunie 2009

Cea mai rapidă cameră de filmat din lume, inventată de români, prezentată la TIFF - VIDEO

Cea mai rapidă cameră de filmat digitală din lume, Phantom V12, utilizată la realizarea documentarului "Time Warp", difuzat de Discovery Channel, va fi prezentată anul acesta, în premieră, pe 5 şi 6 iunie, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Pe 5 şi 6 iunie, de la ora 11.30, participaţii la TIFF vor putea să descopere cum arată în slow-motion spargerea unui balon de săpun gigant sau a unui balon plin cu apă aruncat pe faţa cuiva. Demonstraţiile live vor fi realizate, în premieră în România, în curtea Muzeului de Artă din Cluj.

Vineri, 5 iunie, va avea loc o demonstraţie preliminară, iar pe 6 iunie vor fi recreate scene din documentarul "Time Warp", chiar la faţa locului, utilizând două camere Phantom simultan. Protagonistul filmărilor va clujeanul Andrei Palatkas, care a câştigat un concurs Discovery Channel realizând pe cont propriu un scurt film asemănător cu cele prezentate în documentar.

"Time Warp" este un program Discovery Channel în care un profesor de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) foloseşte camera Phantom pentru a reda în slow motion fenomene pe care oamenii nu le pot percepe cu ochiul liber, deoarece se desfăşoară prea rapid. Cu ajutorul camerei Phantom, imaginile sunt capturate şi apoi redate cu încetinitorul, astfel încât o serie de fenomene aparent banale devin de-a dreptul spectaculoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BunaDimineataBarlad militeaza pentru exprimarea civilizata si isi rezerva dreptul de a sterge/edita comentariile care depasesc limitele limbajului civilizat, comit atacuri la persoana precum si comentariile cu tenta antisociala, caracter rasist sau xenofob. Comentatorii ce nu respecta conditile mai sus mentionate vor fi tratati ca atare.